miercuri, 2 aprilie 2008

PLAYBOY Filipine

Lansarea, în aprilie 2006, a ediţiei PLAYBOY din Indonezia, s-a lăsat cu manifestaţii şi violenţe de stradă. Gruparea islamistă FPI a protestat atît de vehement contra publicaţiei, încât redactorul ei şef a fost la un pas de a fi linşat.



Redacţia a fost totuşi temeinic devastată (mineri?), chiar dacă revista nu afişa decît o nuditate mai mult decît soft, la nivel de costum de baie. Redactorului şef, Erwin Arnada, i s-a intentat un proces de pornografie, pe care l-a cîştigat. Redacţia a fost însă imediat mutată departe de furia musulmanilor, în insula Bali, iar revista şi-a reluat apariţia lunară.


Asta e istorie.

Astăzi, 2 aprilie, a apărut o nouă ediţie, cea din Filipine, arborînd un stil sobru, fără nuditate frontală, dar mai "dezbrăcat" decît cel al ediţiei din Indonezia, îndrăzneala oprindu-se la nivel de sfîrc. Pericolul ca redactorul şef să fie luat în furci de populaţie este mai mic aici (religie preponderent catolică), însă traumatizantul exemplu al colegului indonezian bîntuie Oceania. Abia aştept primul număr. Ediţiile asiatice au un parfum aparte.

Succes!

Niciun comentariu: