vineri, 4 aprilie 2008

Lux & cizme de cauciuc

Raza baleiantă a responsabilităţii civice este extrem de scurtă încă, la noi, unde luxul vine ambalat obligatoriu într-o glazură de natură fecală.
Două exemple:
1. Într-un cartier rezidential de lux de la marginea Bucurestiului, cu vile faraonice în stînga şi în dreapta, împrejmuite de ziduri de fortăreaţă şi porţi telecomandate, aleea care le desparte este atît de îngustă, încît şoferii evoluează echilibristic, la limita scrijelirii zidurilor cu oglinzile retrovizoare. Înţeleg, e scump metrul pătrat. Ar fi fost o soluţie, poate, instalarea unei telegondole şi suprimarea totală a drumurilor de acces. Atîţia metri pătraţi (x1000E bucata) s-ar putea cîştiga...

2. Am participat, în ultima vreme, la două evenimente la lounge-ul Fratelli de pe Lacul Tei, ambele cu cel mai exclusivist target: lansarea magazinului Mengotti şi cea a noului Jaguar XF. Patronii de la Fratelli, au transformat răposata terasă din scînduri negeluite (care a ars, după modelul Bamboo) într-un vereitabil complex de lounge-uri şi spaţii destinate evenimentelor de mare clasă. Au muncit bine, cu rezultate remarcabile, însă au neglijat spaţiile de parcare şi accesul la locaţie. La ambele evenimente, lumea şi-a parcat în devălmăşie maşinile de sute de mii de euro pe marginea ulicioarei desfundate şi pline de gropi, iar damele în blănuri au ajuns la eveniment cu pantofii de firmă plini de noroi. Ieşirea din complex, la terminarea evenimentelor, pe străduţa meschină, în pantă, echivalează cu o aventură şi readuce brutal pe pămînt pe cei turmentaţi de aburii glamour-ului.

Niciun comentariu: