miercuri, 9 aprilie 2008

1000$ pe minut

În dimineaţa zilei de 12 ianuarie a.c., un violonist cu şapcă a cîntat vreme de 45 de minte la staţia L'Enfant Plaza din Washinghton DC. E vorba de Joshua Bell, un celebru violonist american. Cînta cu vioara lui, un Stradivarius. 1097 de persoane au trecut pe lîngă el în acest răstimp. Dintre ele, doar una singură l-a recunoscut şi alta s-a oprit cîteva minute, uimită de tehnica impecabilă a violonistului boschetar. Joshua a strîns în total 32$, cu mult mai puţin decît ar fi adunat dacă trecătorii manelişti ar fi ştiut că vioara lui costă vreo 4 milioane de dolari şi că, în mod curent, el e plătit cu o medie de 1000 de dolari PE MINUT.
Ideea experimentului briliant îi aparţine columnistului Gene Weingarten de la Washinghton Post, care a fost răsplătit (alaltăieri!) cu un premiu Pulitzer pentru excelentul articol din susnumitul cotidian.

Totul a fost filmat cu o cameră ascunsă:

4 comentarii:

Doru Oprişan spunea...

Foarte tare tipul. Filmuletul l-am vazut mai demult, imediat dupa ce a fost facut.
Pacat ca in Bucuresti nu prea am mai vazut cantareti de strada in ultima vreme. Probabil au fost alungati de aia care prefera sa cerseasca decat sa faca ceva, cat de mic, pentru banii ceruti.

Catalin Mihaila spunea...

Cred ca cei mai multi sint "spalatorii de parbrize" care daca nu accepti serviciul, cer oricum o mie de lei "de piine"

Doru Oprişan spunea...

Si care, daca nu accepti serviciul, iti murdaresc oricum parbrizul, pentru ca, la urmatorul semafor sa ai nevoie de spalator :)

Anonim spunea...

Ca vorbesti de violonist...ma intreb cati mari creatori de moda s-ar putea relansa cu alt nume (evident, fara sa se stie cine sunt)....Traim intr-o lume a etichetelor ...au ajuns mai importante decat marfa. Apropo, nu ma mai duc la cinema....azi filmele au bugete mai mici decat publicitatea aferenta.