miercuri, 23 aprilie 2008

Ice Age 3

Încălzire globală? Mai pardon. Glaciaţiune. Nu vedeţi că e din ce în ce mai frig? (?!) Ce se întâmplă? Phil Chapman, singurul astronaut autralian, publică în "The Australian" un articol dătător de speranţe pentru cei îngrijoraţi de ruperea în două a Groenlandei. Al Gore să facă bine să tacă! Se pregătesc schiorii pentru un regal la altitudini mici.

Potrivit domnului astronaut, avem o şansă din 500 (nu-i rău!) ca în următoarele decade să asistăm la a doua glaciaţiune. Şanse mai mari (fifty-fifty) sînt să simţim un Crivăcior generalizat în următorii ani şi ca reumatismul şi degerăturile să fie printre primele cauze de mortalitate.
Am putea întîrzia (dacă am vrea), totuşi, glaciaţiunea, prin mobilizarea tuturor buldozerelor din lume şi folosirea lor la sisifica deszăpezire a Siberiei, în aşa fel încît Pămîntul să absoarbă (şi nu să reflecte) căldura solară. În paralel, bombe nucleare ar putea fi binişor detonate pe supt calotele polare şi în general, în orice vecinătate a unor depozite masive de gaz metan, pentru a le destabiliza şi a le facilita descărcarea în atmosferă. Graţie efectului lor de seră, vom mai trage puţin de timp. Film SF? Nicidecum. Sînt opiniile Gagarinului australian.

Niciun comentariu: