luni, 8 octombrie 2007

Au, falca!

Marea dezbatere din aceste zile a societăţii civile din Arabia Saudită este dacă să acorde femeilor dreptul de a conduce aumobile. Va mai dura ceva timp, spun observatorii, însă procesul de emancipare este inevitabil. Motivele invocate de arabi pentru menţinerea prohibiţiei sînt că jumătate din populaţie va deveni brusc mobilă, femeile vor învăţa să înjure şi să scuipe, iar accidentele le vor expune grobianismului şi atacurilor masculine.

Nu am nimic împotriva femeilor care conduc, însă găsesc că experienţa traficului le virilizează, uneori nepermis. În momente de criză rutieră, tipele din Romania fac apel, în injuriile împărţite, la prelungiri anatomice de care nu dispun, intărind, fără să ştie, teza arabilor cum că şofatul e o chestiune masculină. Mai precis, cum ar fi putut tipa din Renault-ul de azidimineaţă să-mi "ia falca în pulă", aşa cum susţinea?

Ca să fim înţeleşi: dacă nu sînt începătoare sau agresive prin fire, femeile conduc mai bine şi mai domol decît bărbaţii.

3 comentarii:

cronicaru' spunea...

:))))))
Cand aud femei de genul asta pe cuvant ca ma bate gandul sa trec in partea ailalta. Hai sa facem concurs, macar sa vedem care o are mai mare nu?

Catalin Mihaila spunea...

:) eu am ris, n-am zis nimica

Anonim spunea...

eu ma simt ft bine, cand conduc...si conduc ft bine, nu am zis perfect, dar ft bine e un termen ok...cel putin in orasul asta nebun e chiar un gest de curaj sa te incapatanezi sa conduci pe un drum care ar tb sa fie ca-n palma, pe o distanta p ecare teoretic ar tb sa faci 15 minute si in fapt faci vreo ora...e chiar curaj!insa, e misto sa stai in masina, cu muzica preferata, cu parfumel de masina, sa nu te frece nimeni la cap, sa nu ingheti prin statii...si recunosc ca si eu injur la volan...dar injur de ce dispun...si m-as considera nedreptatita daca sofatul ar fi numai pt barbati...