marți, 17 martie 2009

Concert Soulfly feat. Vaca

Aseară, la Sala Polivalentă, Soulfly a cîntat pentru a treia oară în România. Am pierdut primele două concerte aşa că era musai să fiu prezent la al treilea. A fost lume mai multă decît la Sepultura (vreo 2000-2500), iar media de vîrstă a fost mai jos. Mai multe fete, unele dezirabile.

Max Cavalera a prins o zi bună - era plin de energie, dărnicie şi de tehnici de încălzire a publicului. La un moment dat, înaintea unei piese în forţă, a despicat mulţimea ca Moise apele şi a creat un culoar de pogo care a încins sala la maximum. La final, Max a îmbrăcat un tricou al naţionalei româniei de fotbal şi a cîntat Ole Ole, aruncînd mulţimea în delir.

Stăteam în mijlocul mulţimii, cu un grup de amici şi cunoscuţi. La un moment dat, amicul supranumit, cu simpatie, Vaca, îşi croieşte drum prin mulţime spre scenă, ca somonul contra curentului. Vroia să-şi manifeste bucuria cît mai aproape de Max Cavalera. Peste două piese, trupa abordează o bucată cu influenţe tribale, interpretată la tobe, iar Max Cavalera invită pe scenă un fan (cum făcea Michael Jackson odinioară!). Era Vaca!

Vaca a interpretat o piesă la tobă cu Max Cavalera, după care a îngenuncheat, i-a mulţumit idolului şi s-au îmbrăţişat bărbăteşte. Iată scena filmată de mine cu mijloace tehnice modeste:



După ce s-a întors, tremurînd de încîntare şi adrenalină, Vaca ne-a dat o ştire în exclusivitate despre Max Cavalera pe care dacă o scriu se supără.

Tot ce pot să vă spun este că Vaca este un rocker cu foarte mult noroc. Ghiciţi cine a prins pana de chitară de la Hetfield la concertul Metallica.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Tare faza, initial am fost convins ca a fost regie, iar Vaca e vreun roadie sau grip boy de-al lor. Dar te cred pe cuvant. Felicitari Vacii, a fost la inaltime. Umba, umba!