marți, 21 octombrie 2008

METAXA 120

Am participat la petrecerea METAXA 120 de ani + turul fabricii susnumitei spirtoase. Atena e fabuloasa ca viata de noapte, vibe si relaxarea cetatenilor. Evident ca doar am efleurat spiritul metropolei. Nici nu e greu sa ti se para roz un oras cind stai in centru, la 5 stele, maninci in cele mai scumpe restaurante si mergi in cele mai la moda cluburi (unde te asteapta masa cu bauturile strinse in grupulete, pe caprarii: un pluton de ape minerale, o frapiera cu citeva sticle infipte, paharele aliniate si ele, etc.). Totusi, cine zice ca Atena are un trafic insuportabil, sigur n-a fost la Bucuresti. Cel mai mult mi-a placut degustarea de sortimente si ingrediente de METAXA, la care maestrul de ceremonii a fost master blender-ul brandului, un tip timid, introvertit si toba de cunostinte.

Sumumul METAXA e AEN, un sortiment care contine distilat vechi de vreo suta de ani, din butoiul METAXA ăl mai vechi, cu numarul 1.
Pentru toate aceste fapte de vitejie, mi-a fost decernata o diploma de connoisseur METAXA.

4 comentarii:

Anonim spunea...

It's "connaisseur"

Catalin Mihaila spunea...

"Connaisseur" e cuvintul in franceza. "Connoisseur" e un cuvint englezesc (probabil intrat in limba pe filiera normanda), adoptat de mediile de profil. Dupa cum vad eu, e similara cu diferenta dintre "summit" si "sommet". Ambele variante sint corecte, difera doar afinitatile elective ale fiecaruia.

Anonim spunea...

cu connoiseur pot sa inteleg transformarea unui cuvint de imprumut pt lb. engl; dar "sumum" nu ar fi trebuit sa fie de fapt "summum" ? sau e o licenta poetica a autorului de aceasta data?

Catalin Mihaila spunea...

sumum e greseala mea. oricum, limba romana are oroare de consoanele geminate, precum natura de vid :)