luni, 25 februarie 2008

No Country for Old Man, man! #2



Anticipam aici (chiar înainte să fie nominalizat!) că Javier Bardem o să ia Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Lucrul s-a întîmplat în urmă cu cîteva ore. Cu statueta în mînă, proaspătul premiat a agrăit:
"Wow. Pe bune, e fantastic. E o onoare pentru mine să iau premiul ăsta. Vreau, şi o să vorbesc repede. Le mulţumesc fraţilor Coen pentru că au fost suficient de ţicniţi să creadă că pot să fac aşa un rol şi pentru că m-au pus să-mi fac una din cele mai oribile freze din istorie.
Aş vrea să împart premiul cu toţi actorii din distribuţie; cu marele Tommy Lee Jones, cu marele Josh Brolin, cu marele Kelly MacDonald. Şi aş mai vrea să dedic premiul mamei mele, căreia o să-i vorbesc în spaniolă: Mama, esto es para ti. Esto es para tus abuelos, para tus padres, Rafael y Matilde. Esto es para los comicos de Espana que han traido la dignidad y el orgullo a nuestro oficio. Esto es para Espana. Y esto es para todos vosotros." (traducerea mea, sursa oscar.com)

Nu e dulce? Omul ia un premiu Oscar pentru un rol de criminal atroce cu privire de fiară şi i-l dedică mamei.

În afară de Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, filmul a mai luat aşa:
- cel mai bun film
- cea mai bună regie
- cel mai bun scenariu (adaptare)
, adică aproape toate premiile importante de anul ăsta.

Nu m-am entuziasmat degeaba....

2 comentarii:

cronicaru' spunea...

Cataline, actorasul asta, Javier Bardem, e tare nene. No Country for Old Man nu vazui inca. Dar vazut cu el in rol principal Mar Adentro, cel mai bun film strain in 2005, si Carne Tremula, de Almodovar. Nu le pierde. E un grande artisto. sau cum dreaq s-o spune...

Catalin Mihaila spunea...

Subscriu in legatura cu Mar Adentro si Carne Tremula. Vazut, placut. Totusi, e mare diferenta dintre Bardemul de acolo si asta de aici. Vezi filmul