luni, 21 septembrie 2009

Like a virgin

Simona Tache lansează o leapşă în grup, prima ei leapşă. Printre cei nominalizaţi mă număr şi eu, deci îmi voi da silinţa să răspund.

Întrebarea este “Ce ați făcut săptămâna asta pentru prima oară în viață sau pentru prima oară după foarte multă vreme?”

Eu am făcut aşa pentru prima oară: am participat în mod activ la prima repetitie a trupei muzicale unde sînt toboşar amator. Trupa se numeşte Les Racailles (numele nu e definitiv) şi îi are în componenţă pe colegii şi prietenii mei de la Academia Romană (Radu, Dan, Alin) + eu.

Fiind prima repetiţie şi lipsindu-ne coeziunea şi mie tobele, eu am interpretat la o baterie imaginară, am chibiţat serios şi mi-am întrebuinţat corzile vocale ruginite, făcînd risipă de decibeli. Atenţie la partea a doua a filmului unde intervin vocal din spatele camerei de luat vederi şi surprind neplăcut timpanele. A se asculta la un volum mediu spre mic.




Deea, cîinele mascotă al trupei, a avut o evoluţie psihologică previzibilă: la început a mimat interesul pentru arpegiile noastre şchioape, apoi a cuprins-o blazarea care s-a transformat curînd în lehamite (vezi poziţia ei de mai sus). Ultima fază, cînd parcurseserăm deja cîteva decenii muzicale şi am ajuns la Doors, a fost un semn clar că ar trebui să ne oprim: Deea, la capătul puterilor, începuse să composteze convulsiv o pernuţă, închipuindu-şi că e vorba de clapa lui Dan, bassul lui Alin sau chiar de tobele mele imaginare.



Pentru că mesajul Simonei este unul demn de reflecţie, pasez această leapşă textierului Florică Dumitrescu, Simonei Rădoi şi lui Tudor Dăescu, care vor avea sau nu bunăvoinţa să răspundă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bunavointa este. Acum sa ma gandesc eu un pic.

Tudor spunea...

idem

textier spunea...

cool (credeam ca academia romana e tot o trupa)