marți, 10 noiembrie 2009

Ramu Yalamanchi

Ramu Yalamanchi a venit la Bucureşti, a netezit .ro-ul pe genunchi ca Moromete pe bancnotă, l-a împăturit şi l-a băgat în buzunarul de la piept.

Şefii de triburi locale (Orlando, Stanca) au rămas cu gurile căscate la vederea galioanelor conquistadorului. Rotăruş îşi mîngîia alene barba şi rîdea părinteşte de pe punte. Avea la chimir vreo 65% din afişările din SATI. Următorul şef de trib se zbătea în mimicnicie, jucându-se în ţărînă cu cele aproape 4% din afişări din portofoliu.

Asta s-a întîmplat luna trecută, cînd hi5 a intrat în SATI (prin arbo interactive) şi a bulversat microuniversul internetului romanesc la fel cum a făcut Guliver cînd a călcat în Liliput. Citez de pe hotnews: "in septembrie si octombrie, hi5.com a inregistrat în .ro cu 60% mai multe pagini vizualizate decat toate celelalte siteuri impreuna". Cum să te baţi cu aşa un balaur?

Aseară, m-am întîlnit cu Ramu Yalamanchi, comandantul şi fondatorul galionului care a ridiculizat netul din Romania. E un om atît de simplu după vorbă, după port, încît te întrebi cum se poate să fii milionar şi în dolari şi în "absolut unici" şi să fii atît de modest. Cum e posibil să fii atît de atent şi de cooperant cu un fotograf de 20 de ani cu pantalonii în vine? Cum să accepţi să fii făcut geek de un redactor de revistă glossy (eu) fără să-i torni cafeaua în cap? Nici o grimasă, nici o fiţă, tot timpul zîmbitor, deschis şi cooperant? Cum se poate?
Cea mai "outrageous" cheltuială pe care a făcut-o în viaţa sa de milionar a fost o bicicletă Specialised Ruby. Cîteva mii de dolari.

N-are Bentley, n-are vilă P+2 şi nici ghiul.

Felicitări şi mulţumiri Arbo Interactive care a făcut mişcarea anului şi m-a ajutat să cunosc un onliner pur-sînge şi un om cu adevărat liber.

Niciun comentariu: