joi, 19 februarie 2009

AdPrint 2009

Amicul Tudor Dăescu, unul dintre cei care au fondat festivalul AdPrint, n-a avut ce face şi m-a pus să scriu un mic text despre cum mi s-a părut ediţia de anul ăsta a susnumitului festival. Au mai răspuns Andi Vasluianu, Alexandru Căutiş şi Raluca Aprodu. Restul de declaraţii se pot găsi pe blogul lui Tudor.

Textul meu a fost cel mai lung şi cel mai critic dintre toate. Nu exclud ca starea mea de uşoară iritare cauzată de bolovanii şi plăcile de gheaţă de pe pîrtie să-şi fi spus cuvîntul şi să fi fost uşor nedrept. Reproduc mai jos textul:

"Am fost prima oara la AdPrint si ce am inteles a fost ca o gasca de prieteni geniali au facut o chestie foarte misto care e la a 10-a editie.

Pentru mine, Gala AdPrint si petrecerea ulterioara aveau un mare avantaj: erau un chef despre care nu trebuia sa scriu (pina m-ai pus tu, Tudore!) si imi ofereau sansa unui weekend la schi. Am venit in vacanta, recunosc. Aveam acolo prieteni, amici & cunostinte si speram ca totul sa degenereze intr-o betie gen Vama Veche. Ceea ce s-a si intimplat.

Gala a fost simpatica, intima, cu hahaieli unanime la poantele sexuale mai mult sau mai putin voalate ale vorbitorilor. A fost atit de intima incit putea fi confundata cu festivitatea de premiere la un concurs de limbo. Ma asteptam la ceva mai formal, mai scrobit, mai canneslike avind in vedere aspiratiile europene ale festivalului.

Scena decorata neconventional (foarte misto, by the way!) accentua senzatia de familiaritate si de spectacol de varietati. S-a mers prea mult pe amintiri din haiducie (bai, pe bune, voi chiar stateati la bustul gol la birou? Excelent, o sa propun si la noi, la PLAYBOY!) si prea putin pe repozitionarea festivalului intr-un context mai larg, european. La un moment dat nu am mai inteles cine face pe cine: voi faceti AdPrintul sau AdPrintul pe voi?

Lucrarile premiate au fost excelente, la fel si invitatii straini. Aici a punctat AdPrint. Nu a punctat insa la coerenta cu care cei premiati stiau sa alcatuiasca o fraza din cel putin doua propozitii. Ai fi zis ca sint fotbalistii dupa meci. E, totusi, un festival care celebreaza Creativitatea. Come on.

La un pahar, Tudor mi-a spus ca se insoara (daca cenzurezi, e clar!), dupa care am avut o discutie interesanta despre originile si devenirea muzicii rock.

Petrecerea de farewell a fost suficient de animata. S-a socializat, s-a baut si s-a dansat. Atmosfera a fost buna, in pofida spatiului-hol cu lumina prea puternica. Lumea era cam obosita din cauza petrecerii-amiral din noaptea anterioara si s-a pornit cam greu. Dar si cind s-a pornit... As mentiona-o pe Stefana de la Millenium care merita o promovare. :-) Judecind dupa ora la care m-am culcat (4 am), petrecerea a fost foarte reusita.

Tudore, daca te superi nu mai am ce discuta cu tine si te calc pe unghia aia operata la urmatorul pogo. :P"


Niciun comentariu: