vineri, 13 iunie 2008

Petrecere 24fun

Oamenii se uitaseră la meteo şi ştiau că se anunţau vijelii şi duşuri la orele înserării, poate de-asta invitaţii erau mai sfioşi şi mai puţini ca alte dăţi pe terasa de la motoare. Sandy era în egală măsură chel şi jovial, ca de obicei. "Cît sînt sănătos, duduie treaba la 24fun", mi-a zis în treacăt, strîngîndu-i mîna lui Chişu şi zîmbindu-i une doamne distinse care îl salutase cu o înclinare de cap.

Lumea de prin agenţii ieşise, ciopor, la motoare. Dacă dădea o bombă, se stingea advertisingul romanesc. Multe tipe genul office nescoase afară în ultima vreme de prietenii lor (prinşi în meetinguri interminabile) veniseră pe tocuri şi rochii de seară si mîncau, ciripind vesel, fasole bătută şi brînză telemea din farfuriile de plastic. A lipsit - vai! - fulminanta zacuscă pe care o caut negreşit la fiecare petrecere a grupului. Conceptul muzicalo-ideatic care subîntinde cam toate produsele trustului Catavencu se simte cel mai bine la 24fun si la Guerilla, care au cam aceleaşi playlist-uri la petreceri. Piese recuperate postmodern din epoca ceauşistă + oldies but goldies.

Programul artistic a constat în proiectarea unor spoturi publicitare romanesti din decadele 70-80, destul de amuzante şi pline de tîlc. Din păcate, insuficiente pentru setea de fun a domnişoarelor office mai sus menţionate. La ora 23, lumea pleca pe capete, formînd cozi la lift. Nimeni nu dansase. Doar cele mai stătute dintre domnişoarele de care vorbeam mai sus îşi treceau binişor degetele desfăcute în furculiţă prin dreptul ochilor şi schiţau mişcări de bazin stînd jos pe bănci şi făcîndu-le să scîrţîie pe ritmul Amandei Lear (Give a Bit of Mmm).

Tragerea de inimă a invitaţilor a fost direct influenţată de lipsa unui animator şi a unui program artistic cumsecade. S-a socializat, în schimb, pentru că muzica nu era prea tare, iar mîncare era, ca de obicei, din plin - lumea făcînd repetate incursiuni la masa cu haleală şi întîlnind, invariabil, amici, colegi, cunoscuţi, foşti şi actuali amanţi, etc. Practic, doar mîncarea şi băutura au fost lianţii acestei petreceri, lucru periculos, care basculează uşor un concept bun cum e cel al 24fun în ceea ce francezii numesc gueuleton.

Niciun comentariu: