marți, 21 august 2007

4 stele

În iulie, am fost invitat la petrecerea aniversară POLICE 25 de ani, drept pentru care m-am deplasat la Roma. Petrecerea a avut loc la faimoasa Cinecitta, un soi de Bufte a lor, care, pentru un extrabuck, acceptă să transforme în sală de mese decorurile în care a filmat Fellini şi să devină locaţie de chermeze şi lansări diverse.
Petrecerea scorţoasă, 4 epingles, sute de invitaţi, vedete internaţionale. Cu 45 de minute înainte de plecarea spre locaţie, mă plesnesc peste frunte. Cămaşă şifonată. Sun la recepţia hotelului de 4 stele. Îmi răspunde Johnny.
- Johnny, zic, am o cămaşă, s-ar putea cumva... ?.
- Imposibil, zice. N-are cine. Au plecat toţi acasă.
- Johhny, te implor, nu pot să mă duc aşa. Help me.
- Ok, fac tot posibilul şi trimit o fată după cămaşă. Dar nu mai mult de una. O singură cămaşă. Vă costă 13 Euro.
- Johhny, esti un înger!
Vine fata, ia cămaşa.
- Durează 20 de minute, Sir, şi face o minireverenţă.
<<Ce-nsemnează, domne, 4 stele... >>, mă minunez în gînd, olteneşte. Între timp, mă uit pe CNN. Trec 20, 30, 40 de minute. Sun recepţia.
- Johhny, zic, vreau cu Johhny.
- Care Johhny, nu avem nici un Johhny.
- Ah, bon? Atunci de cămaşa mea ştiţi ceva?
- O cămaşă turcoaz? E la recepţie. Veniţi cu 13 Euro şi v-o dăm.
Eram în întîrziere deja. Mă enervez.
- Trimiteţi, vă rog, fata care a luat-o să mi-o aducă. Sînt la bustul gol. Plătesc cînd fac check out-ul.
- Ne pare rău, Sir, dar trebuie să plătiţi acum, în cash, la recepţie. Altminteri nu vă puteţi ridica obiectul. Camera dvs. nu e legată la un card de credit.
- E pentru că sînt român? Aveţi impresia că o să fug cu banii pe călcatul cămăşii? etc. etc. etc. Cobor, înspumat. Fata îmi dă rest 29 de euro la un bilet de 50(?!). A durat încă două minute plus alţi nervi să facem socoteli aritmetice împreună. Grijania şi 4 stelele...
A urmat petrecerea, socialising, glamour, feu d'artifices, etc. TARE. (Despre asta, altă dată.)
Mă întorc la 1 AM la hotel. Uitasem de episod. Deschid. Plic pe sub uşă cu mesaj urgent:


"Îu!" zic, ce s-o fi-ntîmplat?
Deschid febril:
Tot Federica, mă, săraca... Era nasol ca, în grabă, să fi scris Dead Guest în loc de Deat Guest cum i-a dat ei. M-aş fi simţit rău.

Un comentariu:

Anonim spunea...

mijto la roma :))
ba cata, da' scapa ma tata de locatia pizdii masii si grijaniei cuvantului imbelisim cretinoid si megaiodiot "locatzie". de doo ori e deja prea mult. nu mai suport, de-l in gatzii.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa